Jag har flyttat..

.. and I love it! Igår hann vi flytta över de mesta möblerna och jag kunde sova i nya lägenheten inatt. Idag flyttade vi det sista. Datorn, väggprydnader och lite småkraffs. Sen bar det iväg ut till Birsta! Där blev det shopping ska jag tala om.. På clabbe blev det bland annat micro, termometer och duschdraperi. På IKEA köpte vi t.ex. matbord och stolar, ny bokhylla, spegel, taklampa, mattor, m.m. Nu börjar det arta sig här, men det är lite skräpigt. Imorgon väntar att flytta över mat från gamla lägenheten och att städa.

Ett problem har dock uppstått. Där lampan ska sitta i sovrummet är det inte en krok utan en ögla. Så lampan går inte att sätta upp (tittade efter lampa med krok men det fanns inte). Ska försöka få kvartersvärden att fixa det åt mig på måndag när han ska besikta den gamla lägenheten. Det är väldigt mörkt med bara en liten fönsterlampa, datalampan och sänglampan..

Tog lite utsiktsbilder igår! Denna nedan blev nog bäst. Man ser kyrkan långt därborta, utkikstornet på norra berget och det är ortvikens pappersbruk som rycker i bakgrunden. Jag har kört på största bländare (22) och exponeringen blev på 57 sekunder! Lite häftigt att alla lampor har lite olika ton :)


De är påväg

Nu är mamma, pappa och smalldogs påväg uppåt i landet. De borde vara i Hudiksvall snart. Mamma skickar mms lite hela tiden med roliga bilder på killarna. Fick den här filmen nyss på min knäppa hund. Han gillar inte att åka bil och framför allt inte att behöva sitta fastspänd i baksätet. Vad glad han ska bli när han kommer hit och hittar mig och Urax, eller ja Urax är han väl inte så förtjust i..


Gnällpelle from Ylva Malm on Vimeo.

Förnedrings-TV | 2009-01-29

Videoblogg / 2009-01-29 from Ylva Malm on Vimeo.

Titta och njut medan Ylvan gör bort sig! :) Men måste ju bjuda lite på sig själv ;P

Se mitt första försök genom att välja Videoblogg under Kategorier i menyn till höger.

Lite uppdatering

Dagen har varit som den var.. Fick upp vid 8 och hade svarta ringar under ögonen.. Fick bli att sminka över dem så gott det gick. Vill helst inte använda foundation och puder eftersom jag lätt för finnar, men tog till pudret ändå. Sen, off to school. Var lite stressad och trodde jag skulle vara sen. Men när jag kom, typ 2 minuter i tid, så var läraren inte där än. Och vi väntade, och vi väntade.. Klockan 10 dök hon upp, då hade vi suttit där i 3 kvart. Tydligen hade vi olika scheman :S

Dagens uppgift var i varje fall rätt kul och lättsam. Vi hade workshop och körde lite rollspel. Dagens höjdpunkt var nog Tobbe som väldigt ledsen sverigedemokrat och Jonas som spelade över lite och kom  från BRIS. Kan ta det snabbt. Vi vart uppdelade i 8 grupper och 7 grupper var organisationer och myndigheter typ. De fick flera pressmeddelanden som fanns på deras hemsidor. Jag hamnade i redaktionsgruppen, vi var DN. Sen skulle dom pitcha sina grejer till oss och få oss att skriva det de ville ha ut i pressen. Så vi satt där och lyssnade och det var rätt underhållande ibland.

Efter det satt jag, Malin och Lina med vårat grupparbete. Kom en bit i varje fall. Sen bar det av mot MittHem för att hämta nycklarna! Denna gång var det inga problem. Var rädd för det eftersom jag skulle hämta ut dem tidigare än min inflyttningsdag. Fick 3 nycklar och 2 brickor denna gången :) Bra att ha lite reserv. Sen när jag kom hem tog jag med mig hundskrället upp till lägenheten och kollade. Gosh, I love it! Köket är ju såå fint :) Fast på en vägg är det rätt mycket hål, tänkte köpa någon bred poster eller något kul att sätta över. Området som ser ut som h-vete är typ 150 x 50 cm så det är ett stort sådant. Vägarna i sovrummet är ljust laxrosa. Det såg jag inte när jag var där i höstas eftersom det inte var någon lampa i det rummet, men det funkar väl det med :)

Har suttit lite med en videoblogg, aka förnedringstv, den kommer upp om en stund och sedan ska jag gå och lägga mig!

Sarah McLachlan - Angel


Hade på all min musik på slumpmässig och så kom denna upp! Den är så härlig att lyssna på och jag spelade den flera gånger på rad. Så fick den mig att tänka på farmor.. Då blev min röst (sjunger ju med såklart) rätt grötig. Jag tänker på dig farmor!

Tårtkalas

Ikväll blev det alltså en sväng till förrådet för att kalasa med tårta! Fan alla fyller i december och januari :) Själv är man ju vårbarn och oxe. Jag hade köpt presenter till både Johanna (30:e dec) och Maria (2 februari) men inte direkt köpt så kul grejer. Dock lyckades jag rätt bra, för till Maria hade jag köpt en liten receptbok med kycklingrätter och det visade sig att han gillade kyckling mycket :) Till Johanna hade jag köpt något som hon inte har men behöver ibland, en korkskruv. Tyckte det var en rätt trist grej, men samtidigt hade jag tur för Maria F och Karin hade tänkt köpa det men hann inte innan affärerna stängde!

Det var en trevlig kväll, men jag åt för mycket kakor. Fan kakor är livsfarligt, jag älskar! Vi sjöng lite singstar och det var kul som alltid ;) Fick komplimanger för att jag har en bra röst och Maria tyckte att jag skulle gå med i kören. Inte riktigt min grej direkt, men det är kul att sjunga i "duschen" :) och alltid kul att höra att man sjunger bra!

När jag kom hem tog jag ett långt bad, det var grymt skönt. Blir mysigt på fredag när jag dessutom får upp julklappen jag fick av Sandra. Badsalt och sådant mysigt! Nu sitter jag här och borde egentligen sova, men vill inte! Urax ligger och myser på min kudde, han tycker nog vi ska lägga oss.

Mitt rum är bokat!

Usch vad less jag känner mig.. Det kan bero på många olika saker, t.ex.:

1. Jag har tråkigt
2. Den analkande mensen
3. Att jag lagt ut en massa onödiga pengar denna månad, bland annat på en ny tågbiljett
4. För att jag kom på att jag kommer vara tvungen att lämna Urax själv länge imorgon då vi ska plugga efter workshopen och sen hämta nya nyckeln på MittHem.
5. De där dumma (stundvis härliga) känslorna som numera verkar vara inneboende på heltid, igen
6. Det finns en massa saker jag borde göra, men inte vill göra..
7. säkert något mer..

Men tittade in på StuBo och fick se att mitt rum blivit bokat! Kul :) Annars har det alltid leggat intill B's gamla rum, men idag var det borta och kunde inte hitta det någonstans :)



Träningsmusik


Jag har tänkt att det vore ju jävligt schysst att ha en liten nätt mp3 i öronen när man gymmar. Med bra träningslåtar i så verkligen får fart på en. Igår kom jag på idén att kanske skaffa mig en ipod shuffle, de är ju jättelätta att ha med sig när man tränar! Dessutom vet jag att de inte är så dyra.. Såg nu på apples hemsida att de gick att beställa för 429 kr och fri frakt! Så jag kanske slår till, men ska nog tänka över det lite först.. Är nog mest sugen på en röd!

I dagsläget har jag bara min mobil när jag lyssnar på musik, tex. när jag är ute med hunden, men den är så klumpig att använda så jag har struntat i det på sistone..

Nagellack

Taget med kompaktkamera

Hur mycket roligare blir det inte med lite lack på naglarna! Idag bestämde jag mig för att måla mina med en mörkröd färg och det piffade verkligen upp lite. Dessutom vart det coolt till mina ljusa, slitna jeans! Bilden gör inte riktigt kombinationen rättvisa..

Vill ha sommar!


Satt och kollade på gamla inlägg i bloggen och såg härliga bilder från i somras när vi precis flyttat till Norrland. Fan vad det såg skönt ut med sol och värme. Fick mig att tänka på bilden ovan. Älskar brännan och solblekta håret! Fan vad smal jag var där också :) Men det var 2,5 år sedan och mycket kan hända ;D

Så det får bli sista inlägget innan sängen. Satt uppe och snackade med brorsan på msn till halv 3 om allt möjligt. Tur att man är ledig imorgon..

Killkompisar är bra att ha



Pratade med min enda riktiga killkompis ikväll. Vi halkade in på killar och tyckte det har var rätt kul :)

Moo-mot!


Mitt och Urax nya kvällsgodis är morötter! Det är ju mycket nyttigare och dessutom väldigt gott. Urax tycker väldigt mycket om det. Ikväll fick det bli en liten belöning, för påbörjad träning, i form av morotstavar och tacodipp! Mums :)

Föresten kom jag på varför kvartersvärden var här idag! Han måste ha sett det när han var här och besiktade lägenheten när B flyttat ut. Nu har vi i varje fall ett mycket bättre ljus i köket! Tjohoo :)

Sovmorgon


Linne, H&M
Bolero, Vero Moda
Jeans, Gina Tricot

Idag har jag föreläsning, för en gång skull. Att vara helt ledig 3 av 5 dagar i veckan är rätt tråkigt, i längden. Men jag hade ändå sovmorgon idag, börjar kl 13.15. Så jag passade på att locka håret nu när jag hade tid.

Blev dock lite överaskad efter att jag kommit in med hunden. Då ringde nämnligen kvartersvärden på. När det kommer någon från StuBo så är det alltid en speciell ringning också. Det är som att personen undrar varför man inte redan öppnat. En lite aggressiv ringning. Sen stampade de bara in när jag öppnade och förklarade snabbt att de skulle göra något med någon lampa i köket. Jag blev rätt paff för jag har inte felanmält något alls. Kanske kan vara J? Hur som helst så ockuperade de nästan hela köket medan jag försökte göra frukost utan att vara ivägen. De satte in en lysrörslampa över diskbänken. Innan har vi haft en sänglampa (!) och dom verkade rätt upprörda över den lösningen. Så nu är det mycket bättre belysning i köket! Tack StuBo :) (För en gång skull gör de något bra.. Har bara haft problem med dem än så länge)

Träning!

Idag tog jag en sväng till Friskis och tränade. Det fick bli gymmet idag. Körde mest kondition, men det blev även lite styrketräning. Känner mig inte riktigt hemma på gymmet än. Har bara varit på gym ett par gånger innan, och det var med gymnasiet. Men snart så :) Det var rätt mycket folk där ikväll också, och när man är lite ovan vid maskinerna så känns det lite pinsamt eller vad ska man säga :P 

Tänkte ta ett till träningspass imorgon efter skolan, eftersom friskis ändå ligger på vägen hem.

Clabbeshopping


Idag tog jag bussen till stan för att kika in på Clas Ohlsson för lite shopping. Den här gången hittade jag bromsbelägg som min cykel är i stort behov av att få nya. Så när pappa kommer på fredag så får han fixa det. Sen köpte jag även dessa fina ramar ovan. I de guldiga tänkte jag kanske ha ekipagebilder på hundarna och mig, en med Urax och mig och en med Idefix och mig. I de svarta vet jag inte riktigt vad jag ska ha för bilder än, men troligen svart/vita.