Dagens inspark!

Så var dagen nästan slut då. Den har gått ovanligt fort. Det började klockan 13 på skolan. Då var det samling i en föreläsningssal för alla jounalister och bildjournalister. Alla fick presentera sig och de flesta var journalister. Sen blev vi indelade i faddergrupper och jag hamnade i en grupp på 5 personer med två faddrar. Alla grupper hade ett tema, vårat hade Star Wars! Alla fick varsin namnbricka att hänga om halsen med en karaktär ur Star Wars på. Jag fick prinsessan Leia. Meningen är att alla ska klä ut sig till det dom fick på någon tema-fest eller något sådant. Några andra grupper hade roliga teman också. Norrländska delikatesser tror jag ett tema hette :) Och sen fanns det Rehab, Simpson, Pirater osv.

Träffade många trevliga människor under eftermiddagen. Vi gick på stadsvandring och stannade till vid systemet. Känns lite tråkigt att jag måste vänta ännu ett halvår innan jag kan handla där själv. Sen efter stadsvandringen gick vi hem till en av mina faddrar och satt och snackade lite. Det var väldigt trevligt och jag överaskade mig själv med att kunna prata med folk så pass lätt som jag ändå gjorde! Jag har alltid varit en väldigt tyst person annars. Är så lycklig över att jag kunnat utvecklas så här mycket de senaste åren.

Klockan 17 var det dags att dra sig mot Nacksta för att grilla. Jag tog cykeln lite tidigare och cyklade hem till stackars hunden som varit själv i närmare 5 timmar. Tog ett stopp vid ICA för att handla tvättmedel (ska tvätta för första gången imorgon) och korv att grilla. Sen fick hundkraken komma ut och vi letade reda på alla andra. Det var precis i närheten av min lägenhet som det skulle grillas så jag kunde gå fram och tillbaka flera gånger. Det var flera stycken som kom fram och hälsade på Urax och det tyckte jag var lite kul!

Kvällen avslutades med ett trevligt telefonsamtal från Sandra. När vi la på så hade många redan gått därifrån och jag kände också för att ge upp för kvällen. Nyss hade jag ett rätt långt samtal med min mor också, det var också trevligt. Måste nog ringa till mina människor i Örebro lite oftare. Det är så kul att höra allas röster och det får en att sakna alla lite, men bara lite, mindre.

Imorgon skulle det vara musikquiz på kåren, men det skippar jag nog. Ska tvätta imorgon som sagt och ge Urax lite uppmärksamhet. Kanske tar vi oss upp på norra berget imorgon?

Inspark imorgon!

Imorgon är det inspark på campus. Tror jag ska åka dit. Hade inte tänkt det först eftersom jag inte visste riktigt vart jag skulle. Men så tjongade det till i min mobil. Ett sms från min fadder som ville att jag skulle komma. Dom verkar verkligen trevliga här. För några dagar sedan ringde en kille och välkomnade mig till Sundsvall och ville också att jag skulle se till att komma till insparken. Så jag trampar nog iväg imorgon vid ett. Senare på kvällen är det dessutom grillning här i Nacksta, då kanske Urax kan vara med också.

Mmmm..


Har börjat med en gammal goding igen! När jag var och handlade första gången i Sundsvall förra helgen så åkte en yoghurt med i korgen. Är inte så förtjust i yoghurt egentligen. Kom hem och när jag smakade på den höll jag på att spy. Fy den var alldeles sur. Först tänkte jag att jag hade valt fel yoghurtsort, men så kom jag på toppenidén! När jag var med min mamma och moster i Turkiet för flera år sedan så fick man yoghurt med honung i till frukost. Den yoghurten var också rätt sur. Så nästa gång jag gick till affären så åkte ICAs flytande honung med hem. Nu är jag alldeles beroende av yoghurt, så otroligt gott! Det söta är alldeles perfekt till det sura.

Yearbook


Hittade en riktigt rolig sida idag, Yearbookyourself.com. Där kan man lägga sitt ansikte på gamla årsbok-bilder. Ovan kan du se några av dem på mig!

Så var det fullt

Igår kom den sista personen hit som ska dela kök, badrum och toalett med oss. Han bodde här redan innan. Trodde att han flyttat ut eftersom det var tomt i köket när jag kom hit. Man brukar väl lämna kvar porslin om inte annat. Men så var inte fallet hur som helst. Han var rätt snygg, men det var hans flickvän också :)

Så jag ska alltså bo här med två killar.. Får se hur det går. Tycker redan att de är rätt slarviga av sig, men den ena är ju värre än den andra. Det är bara jag som sopsorterar, men då behöver ju inte jag ha dåligt samvete sen heller :)

Shopping

 

Idag tog jag en sväng in till stan för att se om jag kunde hitta några nya jeans. Det gjorde jag också. Det blev ett par &demin från H&M. Hittade dessutom en lila (ser svart ut på bilderna) väst som jag föll pladask för. Sen köpte jag även ett mörkrött nagellack som jag länge velat ha.

Det gick fort att cykla in till stan. Det var

Stadspromenad

    

Idag har vi alltså tagit en sväng i stan, jag och Urax. Först gick vi till universitetet och det är inte alls långt. Ser riktigt mysigt ut och det ligger precis intill ån som går rakt genom stan. Sen fortsatte vi in mot centrum och gick en bit längs storgatan. Det var mycket folk på stan och Urax tyckte att det var lite jobbigt. Samtidigt var det bra träning för hans del. En man stannade och frågade vad han var för ras och han tyckte att Urax var riktigt fin. Alltid kul att höra!

Välkommet tips!

Nej nu har jag nog kastat nog med dynga på min "rumskompis" om man nu kan kalla honom det. Idag var han faktiskt riktigt trevlig när han tipsade mig om ett fint ställe att gå med hunden. Som jag sagt tidigare så är detta en kullig stad och bakom centrum ligger ett rätt stort berg. Funderar på att traska upp där imorgon. Får väl se hur långt vi orkar bara, otränad som man är. Friskis och Svettis vore nog ingen dum idé. Det ligger ju inte långt från min lägenhet.

Nya grannen

Nu har min nya granne flyttat in i min lägenhet. Han är rätt pratglad och det där med hunden verkade vi reda ut redan igårkväll. Han har tydligen astma. Men jag har ju en icke allergilägenhet så antingen är det StuBo som har delat upp allergilägenheterna väldigt dumt, eller så är det han som inte kollat ordentligt. Det skulle gå bra i varje fall så han har väl inte så allvarlig astma.

Koll är något killen inte har i varje fall. Kanske taskigt att säga så, men ja.. Först kommer han in här och klagar på köket, på sitt rum, allt är så skabbigt. Men vad kan man vänta sig för en lägenhet för under 2000:- i mån? Jag tyckte också att det såg lite äckligt ut i köket, men då påminde mamma mig om hur det såg ut i min brors första lägenhet. Sen trodde han visst att det skulle finnas tv-rum så han kan ju inte ha kollat på ritningen innan han bokade lägenheten. Inte visste han att det fanns både badrum och toalett. Sen var det det där med bredbandet också.. Han trodde att det bara var att sticka in nätsladden och köra. Jag skulle hjälpa honom och då frågade jag om han hade med sig lösenord och sådant (han hade nämnligen glömt en massa annat) och det hade han ju inte fått något.. Ne snacka stolpskott alltså.

Nu på morgonen klampade han runt i hallen som jag vet inte vad, snömonstret? Och när jag gick ut med hunden så pratade han högljutt i telefon och skrek också. Jag hoppas Urax vänjer sig, för annars kommer han att skälla när han är själv. Men han verkar redan acceptera det så det är ju tur!

Inhandlat på Bokus

Så har jag äntligen beställt mina böcker till första kursen, Journalistikens grunder. Som mamma har tjatat på mig. Helt problemfritt gick det dock inte. Två av böckerna behöver jag ha redan till nästa vecka helst, men en annan bok skulle ta 7-10 dagar att få. Alltså var jag tvungen att välja att få böckerna i 3 omgångar vilket resulterade i nästan 60 kr i fraktavgift.. Men det är bara att gilla läget! Den dyraste boken lyckades ju mamma hitta begagnad åt mig i varje fall.

Vyer från Sundsvall

Presenterar här en ny kategori i bloggen, nämnligen Vyer från Sundsvall. Här hade jag tänkt publicera lite bilder som jag tagit i staden. Här kommer första delen.

Var ner till Sidsjön med Urax och vi gick hela vägen runt sjön.


Urax i skogen


En trevlig badplats vid sjön


Urax kollar in hur djupt det kan vara


Har bestämt att vi ska gå upp hela vägen någon dag!


Jag bor nära skogen :)

Inflyttad!

Så var man i Sundsvall då. Efter mycket bök har jag i varje fall fått ordning på lägenheten, som var full med målargrejer och skit när vi först kom hit. Mamma och pappa har varit till stor hjälp och det hade inte gått utan dem.

Idag åkte de hem och jag och Urax har börjat vårat liv här uppe. Vi var ute på en lång upptäcksfärd här förut. Vi gick genom skogen och enda fram till Sidsjön som var en jättehärlig liten sjö. Imorgon ska vi gå dit igen och ta oss hela vägen runt. Ska ta med kameran också så man får lite bilder!

Än så länge är det bara jag som bor här (det är en lägenhet delad på 3) men en kille har flyttat in grejer i sitt rum. Har redan börjat irritera mig på honom, han verkar ha något problem med hunden. Men det ska nog lösa sig då Urax knappt kommer märkas av de andra som bor i lägenheten.

Några vinklar av mitt rum: