Ny bok

Så har plugget dragit igång. Första föreläsningen hade vi idag och den handlade om Research. En researcher från SVT rapport och aktuellt var där och lärde oss nyttigheter. Två av mina kompisar här uppe har dessvärre hoppat av. Har anat att det var så, men fick det konfirmerat idag. Tråkigt och jag kommer sakna dem båda.

Efter föreläsningen idag åkte jag upp till stan för att skaffa mig en ny bok att läsa. Gillar att ligga och läsa innan jag släcker och somnar. Den här gången fick det bli en thriller, Djävulens fjäder. Den verkar riktigt spännande.


Ha-begär

Snart ramlar äntligen lite pengar in på mitt konto igen, och det är mycket jag vill använda dem till. Det är en massa saker jag vill köpa på hm och även en del jag vill köpa på apoteket. Sen skulle en beställning från Ellos inte sitta fel heller, fanns mycket fint i deras höst/vinterkatalog denna gången. Men vem försöker jag lura? Främst ska pengarna gå till nytt hundfoder, kursböcker och sådant shit.

En sak som jag spanat in som jag skulle vilja ha är ett halsband, se det här! På det skulle jag ingravera hundarnas namn. I varje fall Urax och Idefix, och antagligen Amanda. Det finns ju bara 4 sidor. Skulle vara jättekul att ha.


Amanda var min första hund


Film

Nu har jag instrallerat routern och kan surfa trådlöst. Sitter och äter. Har datorn framför mig, bara för att jag kan! Sitter och kollar lite vad som är på tv ikväll. Det är en himla massa filmer som ska visas och jag har köpt hem lite chips att smaska på. Frågan är nu bara, vad ska man se?


Hemma nu!

Nu är jag hemma i min underbara lägenhet igen! Skönt att ha en helg kvar innan plugget drar igång. Resan var helt okej. Väldigt mycket folk på Örebrotåget och på sthlm c, men sen på Sundsvalltåget var det ekande tomt istället. Det var en hel del konstiga människor vi träffade på vägen.

Väl innanför dörren låg en ordentlig hög med reklam och ett brev till en gammal granne som flyttat ut vad verkar. Tryckte i mig våfflor, mumma vad gott det var. Imorgon ska jag fylla kylen lite.

Har riktigt jävla ont i kroppen från igår. Båda biceps, rygg, nacke, röv, ben, hela baletten! Så det var lite tungt att bära packningen. Tog ett varmt skumbad när jag ätit och det var grymt skönt, i Örebro har vi bara dusch.


Jag har fixat naglarna! FINT :D I varje fall på ena handen ;P


Och vinnaren är..

Jag vann bowlingen ikväll. Eftersom vi spelade ca 100 min och bara var två så hann vi med 7,5 serier. På slutet var det knappt att vi orkade mer. Jag vann totalt med 95 poäng (jag hade 800p och Kalle 705p) och jag vann också minst 5 serier. Kändes bra, men Kalle var lite bitter :P

Dock tänkte jag inte på att man inte ska bowla när man har låånga naglar som jag har nu. Blev av med två under kvällen.. Damn, jag som hade tänkt måla de med fransk manikyr när jag kom hem och beundra dem hela dagarna. Fast vänsterhanden är fortfarande intakt så jag gör det nog ändå. Det tar ju ett tag att spara ut dem igen, för några lösnaglar vill jag inte ha!


Packning pågår

Håller på att packa förfullt. Det är lite tufft att få ned allt. Har en ryggsäck och en bag, sen kameraväskan på det så jag ser ut som en packåsna på Sthlm Central. Imorgon lär jag dessutom ha en påse, för jag ska ha med en router hemifrån och den kommer inte gå ned. Kommer bli rätt skönt att komma hem till min lägenhet, ska softa hela helgen, och städa och så.

Ikväll blir det lite bowling faktiskt. Ska bli kul!


Bild från Strike i vintras när jag var där med bror och hans kompisar

Att bjuda på sig själv

Nu tänkte jag sådär helt olagligt sno lite bilder från Sandra som jag hittade på hennes dator medan hon snackar telefon med en kompis. De har flera år på nacken och är inte direkt smickrande. Så passa på att njuta av min förudmjukelse! :)

Alla bilder är alltså tagna av kvinnan, myten, legenden: Sandra H


Flum under praktiken i skolan


Sleeping beauty


Datanörd rätt igenom


Butcrack var ju ett måste i fjortisåldern?


Jag säljer Sandras prylar på loppis. Sch, säg inget till henne :P

Lila FTW

Min favoritfärg just nu är lila! Det har det varit hela året. Älskar färgen. Så nu fick bloggen bli lila ett tag. Favofärg nr 2 är nog grön, kan man annat än älska grönt?


In- och utbakad fläta

Jag hade tänkt lära mig att göra inbakad och utbakad fläta på mig själv, så jag kan ha en sådan snygg fläta i luggen som många har nu. Det är inte det lättaste, men övning ger väl färdighet?

Nu ska jag koka lite tevatten :)


Utbakad fläta

Socialt experiment?

Jag och brorsan har gjort två listor var. Vi har listat de fem snyggaste kändisarna (en lista för män och en för kvinnor). Såklart blev det ju ganska stor skillnad på våra listor. Endast två kvinnor och en man hade vi gemensamt. Kan ju tillägga att vi båda är hetero, men jag tycker inte det ska hindra varken män eller kvinnor från att tycka folk av samma kön ser bra ut?

Here we go:


Nattmacka och nattfacebook

Nu är jag hemma från krogen och också en längre nattpromenad med vovven. Är skithungrig, sitter och trycker i mig knäckemackor med favoritpålägget Kalles randiga. Till det dricker jag såklart te! Hade en skittrevlig kväll med brudarna och så Björn förstås. Han är en kompis till Sandra som jag helt glömt bort skulle vara i stan nu. Till Strömpis går jag gärna igen! Det var kul där även fast musiken är bättre på Frimis.

Imorgon ska jag försöka fånga dagen, men inte på förmiddagen, aldrig mamma! :P Då ska jag sova.. ;)

Här kommer en bildserie för att krydda till inlägget lite :P






Strömpis

Det blir utgång till Strömpis om några timmar. Har aldrig varit där innan faktiskt..Ska dit med några kompisar, tror det blir Sandra, Pernilla och Stina, men får väl se om några fler är med. Tog en bild på hur jag ser ut ikväll, bara för att jag blev rätt nöjd! Lockade håret så det fick ett fint svall och sminkade lite sotigt. Dock är håret lite fett och platt, men so what?

Hur kul är det föresten inte att laborera med smink? Har dessutom fått en ny glöd sen jag började läsa MicroMiss blogg och hittade fashionface.tv. Helt klart bra sidor om man gillar smink!


Tatueringar

Idag var jag med min kompis Sandra till tatuerarsalongen Waterproof i Örebro. Hon skulle göra sin 4:e tatuering och det är 3:e gången jag är med henne. Resultatet blev grymt fint och jag är grymt sugen på att göra en själv. Dock blev det jobbigare av att se Sandra tatuera sig för man märker ju att det gör ont. Fast jag vill inte ha på ett riktigt lika känsligt ställe som hon gjorde på idag, men man vet ju aldrig.

Hur som helst så fick jag göra det jag alltid får göra, nypa henne i handleden så smärtan inte var lika koncentrerad. Hon lär väl ha ett blåmärke där också. Tänk er konverstionen runt det:

Någon: Oj vad har du gjort som fått ett sådant blåmärke?!
Sandra: Nej jag var och tatuerade mig igår..
Någon: Right..?


Jag hade riktigt ont i tummarna efteråt. De knakade och hade sig. Det roligaste var när jag senare skulle skriva under kvittot på LaBaguette där vi åt efteråt. Det gick inte att skriva ordentligt utan 100%-iga tummar! :) Men nu är det bra igen i varje fall.

Håret är A och O

Hur mycket känns det inte när man har en dålig hårdag egentligen? Ibland kan man fixa och dona hur länge som helst och ändå inte bli nöjd! Just nu är dock jag riktigt glad över håret mitt. Det har blivit riktigt långt, har inte haft långt sedan början av gymnasiet, och det är återigen rött och det trivs jag bra i.

En mycket viktig detalj är att jag bytte hårschampoo någon månad eller så innan jag åkte hem till Örebro för sommaren. Innan hade jag använt Fructis i hur många år som helst. Det var min frissa som tillslut sa att jag borde byta eftersom mina toppar alltid är så kluvna. Varför hade jag inte tänkt på det innan? Gick runt en stund bland alla schampoon innan jag bestämde mig. Svårt ju eftersom man ska använda minst en månad innan man ser effekten och då vill man ju egentligen ha rätt på en gång. Jag bestämde mig för att gå ned en prisklass istället för upp och det gjorde jag rätt i. Numera använder jag Naturelle schampoo och balsam för matt och livlöst hår, större flaska och mycket, mycket billigare. Mitt hår är numera inte lika platt och livlöst! Kanske något annat funkar ännu bättre, men jag tänker inte chansa och byta.

+ Lättare lugg och mer volym
+ Mjukare och glansigare
+ Mer volym i hela håret
+ Priset (typ 17 spänn)



Kan dessutom berätta att jag fått ett nytt "verktyg" till håret efter farmor. Det är en blås med en massa munstycken. Bland annat en locktång som jag tycker funkar bättre än min andra som bara värmer. Fattade först inte ens att det var en blås, men nu behöver jag ju inte heller en vanlig hårtork utan jag behöver bara välja borsten (längst bort) och föna det torrt, byta munstycke och locka eller vad jag nu vill göra. Har inte provat alla än, det är hela 6 huvuden till den. Måste helt enkelt försöka få ned den i någon väska när jag åker hem igen om en dryg vecka.


En tråkig bild på de sex munstyckena

Ny glasfigur!

Jag har samlat på glasfigurer, främst små djur, sedan flera år tillbaka. Det hela började när jag köpte mina första små hundar på hindersmässan i Örebro, sen har samlingen bara växt sig större. I helgen fick jag en ny liten snigel av min kompis Sandra som hon varit snäll och köpt åt mig i Bulgarien! Tack Stumpan! :)

Än så länge står mina figurer i Örebro, i mitt gamla "flickrum". Där får de också stå till jag vet vad jag ska göra efter universitetet. Känns lite jobbigt att ta dem upp till Sundsvall så att säga.


Snigeln!


Såklart står alla glasfigurer på en glashylla!