Halloween!

Jag hade inte alls tänkt klä ut mig ikväll, men det verkar som många andra ska göra det. Så jag kör på lite kraftigare makeup istället. Till det blev det lockar och min röd/svarta halterneckklänning :)

Alkoholen ligger på kylning, om en halvtimme ska jag träffa Madde och vi drar mot Förrådet.


Är det fest eller?

Gick på en födelsedagsfest ikväll och från början var jag inställd på jobb. Den indiska killen jag och Helena följer just nu skulle vara där. Men han kom aldrig så det blev att man roade sig lite istället. Det var riktigt kul att träffa lite utlänningar, det var fullt med killar från indien och bangladesh osv. Jag brukar ju hålla mig i min lilla svenska trygghetsbubbla i vanliga fall.

Imorgon blir det ännu en födelsedagsfest och sedan halloweenkväll på kåren!


Min fina kollega Helena skakar loss till musiken :)

Webcam och kamerakåt?

Jag har tagit 160 bilder med min inbyggda webcamera sedan jag skaffade datorn i slutet av april. Det blir lite som en dokumentation av hur man såg ut alla de där dagarna, rätt kul att titta tillbaka på! Se om man hade en bra eller en dålig hårdag, hur man hade frillan och så. Börjar dock känna att jag börjar bli rätt kamerakåt, tycker väldigt mycket om att ta foton på mig själv numer.. Men så har ju även mitt självförtroende skjutit i höjden det senaste halvåret typ. Ännu ett tecken på att man kommit ur tonåren och blivit vuxen?

Här kommer några:


Google har allt!

Jag hade ingen aning om att man kan översätta hela meningar på google.se! Skit coolt ju. Jag och Helena följer en indisk kille just nu (fotar och intervjuar alltså) och när han kommenterade min svenska status på facebook och jag frågade hur han förstått det så berättade han att man kunde översätta på googles hemsida.

Var ju såklart tvungen att se hur rätt översättningen blev och måste säga att jag är grymt impad! Det roligaste är att den översätter mitt efternamn.


Mer hårvård

I måndags beställde jag lite hårprylar från Lyko.se. Färginpackningen från Revlon som min klasskompis Malin tipsade om (139:-) och sen en reparerande produkt från Lanza (139:-). Frisören använde den på mig sist jag var där och har velat köpa den sedan dess. Nu hade Lyko.se kampanj på den. Hos frisören kostar den över 200 så jag tyckte det var ett riktigt klipp :) Idag kom de i varje fall, älskar när det går så fort att få hem saker :)


Bildbomb

Blogg.se förstör mättnaden och kontrasten i mina bilder.. :( Aja, här kommer i varje fall en liten bunt bilder från invigningen av IT-konferansen Sundsvall 42 som vi gjorde ett magasin och bilaga kring i skolan för några veckor sedan.


Jonas Hallberg var invigningsföreläsare, mycket roligt :)


Sen kom underhållning från den hemlige gästen och hans band


Och det hemliga gästen var Ronny Erikson


Det serverades lite mat också


Världens sötaste familj. Föräldrarna var båda föreläsare på konferansen och deras son var den yngste besökaren på konferansen, endast 4 månader gammal.


Vattnet stängs av

Imorgon stänger de av värme och varmvatten i ett helt dygn. Dessutom kommer kallvattnet också stängas av från och till under dagen. Så ikväll har jag sett till att duscha och ska även diska innan jag lägger mig. Tur att jag bor på översta våningen, borde inte hinna bli så kallt tycker jag. Fast man tycker ju att de skulle kunna ha gjort detta i sommar, eller i varje fall innan det började bli kallt ute.


Gammal bild, fontänen i slottsparken i Örebro.

Sociala medier

Ni har väl inte glömt att gå med i facebook-gruppen mot Sverigedemokraterna? Jag vore hyckare om jag påstod att jag inte själv har en del fördomar om invandrare från och till, men jag tycker verkligen inte att SD ska få komma in i riksdagen nästa år! Inte för att jag någonsin trott att de faktiskt haft en chans, men andra verkar ju tro det så det kanske är så :S


Gammalt foto



Här kommer en gammal familjebild! Man ser tydligt vem som är bitchen i den familjen.. :) Jag var skitförbannad för att jag inte fick ha håret som jag hade tänkt. Mamma skämdes nog rejält för mig. Senare blev jag också sur för att jag fick ta en enskild bild med mamma när jag ville ta en med brorsan.

Fotograferade av den här någon gång i somras, skulle egentligen ha en inscanning av den ju.

Bloggreform



Först och främst! Tack för alla kommentarer i förra inlägget. Fick en mindre chock när jag gick in idag. Jag har inte så många läsare, men ändå får jag faktiskt ut rätt mycket av att blogga. Jag tycker det är kul!

Hur som helst. Först och främst så har jag ändrat titeln på bloggen. Från "Om livet i Sundsvall" till "Om livet som vuxen". Skaffade den här bloggen när jag kom in på programmet här och alltså strax innan jag flyttade hemifrån. Det är fortfarande svårt att fatta att jag är 20 år gammal och VUXEN.

Sen blev jag lite sugen på att kolla upp vilka kategorier som innehåll flest inlägg idag, jag har ju så grymt många kategorier. Alltså vad min blogg fylls mest med för ämnen. Det vart några överaskningar. Mest inlägg låg såklart i Allmänt (151 st), sen kom kategorin Studier/Studentliv (73 st). Sen var det ganska många som var mellan 20-40 inlägg: Bio/film/TV, Foto, Hundar, Mat/Dryck, Musik, Personligt, Shopping och Örebro. Blev överaskad att inte Hår/Smink kom med där, för det har jag skrivit mycket om på sistone.

Kom i varje fall fram till vad jag borde och vill skriva mer om i fortsättningen: Bostad, Hälsa/Motion, Politik, Webdesign (OMG hade inte skrivit något här trots att det är ett av mina intressen), Ylva tycker till, Återblickar och Videobloggar. Sen vill jag börja lägga in mer bilder från skolan, det kommer snart!

Jag ser Rött

Ikväll fyllde jag på håret med lite röd färg, den rinner ju ur rätt så lätt tyvärr.. Den blev den på bilden nedan, syns inte i mitt hår, men det är en rätt lik nyans på mitt hår nu. Bytte från Rich Rose till nyansen Red Beech och blev mycket nöjd med resultatet. Slapp den där mörka violetta/syntetröda färgen. Det blev en riktigt lyckad färgning utan färgfläckar i ansiktet. Annars fastnar ju rött väldigt gärna i huden.

Jag trivs verkligen bra i rött. När jag gick i högstadiet hade jag mycket rött hår, sen hade jag brunt i måånga år men nu har jag hittat tillbaka till det röda sedan i våras och jag trivs något otroligt bra!

Har haft en slapp helg, gått i myskläder hela dagarna och mest latat framför datorn. Imorgon sätter jag och Helena igång med bildspelet, spännande!


Butterick's och toalettvanor

Gick in en snabb sväng (det var proppat med folk så jag ångrade mig rätt snart) på Butterick's i sthlm innan jag åkte hem. Hittade den här toalettaktiviteten och tänkte direkt att det egentligen vore något för sådana som mig som gärna har något att göra när toalettbesöket blir lite längre. Jag menar tillslut har man ju läst alla baksidor på tandkräm/hårprodukter/tampongkartongen liksom. Vad gör man då? Haha :)


Se men inte röra

Hittade en jättesnygg topp på Zara i sthlm. Dessvärre blev det inget köp då den kostade över 500 kr och det var lite saftigt för en tröja jag förmodligen endast skulle använda några gånger om året (inte direkt något vardagsplagg, mer för utgång på krogen). Men tog några fina mobilbilder i varje fall, som minne ;)


Sthlm tur och retur



Dagarnas höjdpunkter
:
- Tunnelbaneåkandet
- En blå länstrafikenbuss från Örebro i Sunkan när jag väntade på Ybuss som tog mig mot sthlm
- Tillbaka på Gjörwellsgatan 30 (DN-skrapan, som jag saknat det)
- God mat och skön säng hos moster
- Boxern Donna
- Tunnelbaneåkandet
- Entrecôten på Östermalm
- Shopping innan hemresa
- Halvtom buss på hemresan
- Kändisspotting: Arne Weise i DN-skrapan och Miss Inga på Östermalm
- Snöflingor när vi kom norrut med hembussen
- ..sa jag tunnelbaneåkandet?

Dagarnas lågpunkter:
- Proppfull buss ner till sthlm
- Toaletten på bussen
- Alla zombie-stockholmare som låtsas att de inte ser än när man försöker passera
- Fjortis med synliga strumpebandshållare på navet när jag kom hem
- Bussåkandet mellan fastlandet och Lidingö

Har alltså kommit hem från en studiebesöksresa till huvudstaden ikväll. Kändes roligare med listor än löpande text.

Boll/Knut

Kolla vilken fin frisyr jag haft nu på kvällskvisten. Det var min nya kollega Helena som inspirerade mig. Hon hade en boll mitt på huvudet idag, fast mycket finare på henne. Men det var faktiskt en riktigt skön uppsättning! Dessutom framhäver den ju verkligen ansiktet!

Jag och Helena ska göra bildspel nu i 3 veckor. Hon går webdesign så hon ska sköta webbdelen, men även hjälpa till och filma till bildspelet. Kommer bli toppenbra tror jag. Vi kom redan på förmiddagen fram till vad vi skulle hitta på!