Självporträtt

Hittade ett härligt självporträtt på våran lärare, Terje Lindblom.

Kolla in det här!

Efterlängtad problemlösning

Våran lärare i denna kurs är helt enkelt fantastisk. Jag har alltid brottats med ett problem i mitt liv, att ta kontakt med för mig okända människor. Det är ju ganska självklart att detta är ett hinder för mig när jag ska bli bildjournalist. De två senaste uppgifterna i skolan har jag inte gjort. Jag har inte lyckats få mig själv att göra dem, utan bara mått dåligt över att jag inte klarar av det. Skickade iväg ett mail till våran lärare i onsdags för att berätta hur det låg till. Klarade inte av att prata med honom personligen eftersom det är väldigt känsligt för mig. Morgonen därpå, torsdag alltså, hade jag fått ett långt svar från honom. Tänker inte gå in på vad som stod, men han är den första som faktiskt förstår mig och som vill hjälpa mig. Istället för den vanliga kommentaren: Det är ju bara att lyfta luren! så var han förstående och verkade verkligen bry sig. Från att ha blivit hånad av en del personer för detta (som gjort det ännu värre), till att äntligen få lite hjälp. Idag fick jag lite ljudfiler av honom som jag ska lyssna på och som ska hjälpa mig slappna av och komma över mitt problem. Det känns faktiskt helt overkligt. Ska lyssna på den första filen nu ikväll tänkte jag. Det är svårt att hålla tårarna borta, detta betyder så mycket för mig. Bara att ha pratat med honom om det gör att det känns lite lättare. Har redan en del bra idéer till uppgifterna.

Vinterdojjor


Så har man shoppat igen.. Men jag är i behov av ett par lite varmare skor. Snön kom nu i veckan och minusgraderna är också här. Tittade runt lite på nätet igår då jag inte hittat några jag gillat i affärer. Så hittade jag skorna ovan på ellos.se. Inte var de så farligt dyra heller och jag gillar dem verkligen! Passade även på att titta om jag hittade något annat fint. Letade främst efter någon skön kofta att sätta på mig på kvällarna när det är lite kallt. Hittade dock ingen jag gillade, men däremot en annan fin stickad topp för halva priset! Det är den ovan, fast i hallonröd.

Disney


Sitter och njuter till Disneys Greatest Hits. En cd-skiva jag fick för måånga år sedan. Den är verkligen mysig och harmonisk men en massa bra låtar. De flesta med den riktiga artisten. Alltså låten ovan utförd av Elton John själv.

Några av favoriterna är:
True to your heart från Mulan
Kiss the girl från Lilla sjöjungfrun
Colours of the wind från Pocahontas
Chim Chim Cheree från Mary Poppins
A star is born från Hercules
A whole new world från Aladdin
Can you feel the love tonight från Lejonkungen

Drömmer jag?

Det är så otoligt skönt att ha köket för sig själv! Jag njuter i fulla drag. Berätta inte för någon, men idag fick Urax vara med i köket när jag lagade mat och när jag diskade. Han tyckte att det var lite läskigt, han har ju bara varit där en gång tidigare. Ska dammsuga nu ikväll eller imorgonbitti, så det kommer inte vara någon som kommer märka något. Till jämförelse med förra helgen när man kom hem till en förskräcklig lägenhet.

Längtar något otroligt till jag får flytta in i min egna lägenhet. Kom just på att jag glömt ringa tjejen som bor där nu för en eventuell titt på lägenheten. Måste ta och göra det imorgon.

Yes!

I helgen blir det bara jag och Urax i lägenheten. Är redan riktigt skönt att kunna göra lite som man vill och ha kontroll på allt. Inte vara orolig för att stöta ihop med M hela dagarna.. Dessutom städade B grundligt här igår så det är riktigt fräscht också :D

Hallå Stubo!


Nu den här veckan har jag ringt ett antal samtal till Stubo (StudentBostäder). Bokade en lägenhet för 2 veckor sedan men har inte hört något från dem. De är två som har hand om lägenhetsbokningar och uppsägningar. I måndags ringde jag båda, men telefonsvarare på båda två. Så ringde jag i onsdags igen och då svarade den andra, men det var den första som hade hand om mitt bostadsområde. Suck.. Hon skulle skriva en lapp till den andra kvinnan så skulle hon ringa mig dagen efter. Så igår gick jag här och väntade fram till kl. 15. De har öppet till 16 så då ringde jag dit vid 15. Telefonsvararen på båda numrena. Så ringde jag idag vid 11. Då var rätt person på lunch men pratade med den andra kvinnan igen. Sen ringde jag efter lunchtid men bara telefonsvarare hela tiden. Till sist ringde jag upp den andra kvinnan igen och så fixade hon det åt mig. Min lägenhet var tydligen dubbelbokad men jag tog då en annan likadan som fanns ute på hemsidan. Har funderat på att byta till den pga krånglet, men har inte vågat. Nu har jag i varje fall ett nummer till hon som bor där nu, så ska ringa lite senare och fråga om jag kan komma och kolla.

Birstashopping





Jaha då hade man handlat en massa saker igen. Var till Birsta i onsdagseftermiddag. Har suktat efter fönsterlampan (ovan) sen jag var på IKEA sist. Nu fanns det glödlampor av rätt sort i mängder, förra gången var de slut och därför följde inte lampan med hem. Den lyser upp perfekt sådär på kvällarna.

Det blev även ett par byxer, svarta från Only. Sen tog jag en sväng in på ÖoB och hittade ett hundtäcke för endast 69:- så jag slog till på ett till Urax. Lite stort runt magen, men det kanske går att sy om lite. Urax var inte så förtjust i täcket i varje fall :) Som synes på bilden längst upp.

What?!


Överaskad var väl minst sagt vad man blev efter kvällens avsnitt av DH. Det kändes ju verkligen som ett sista avsnitt, men det väckte alldeles för många frågor. Vem var Susans nya make? Vart är Carlos? Det var inte tillräckligt lyckligt för att vara ett sista avsnitt, titta bara på Lynette och Toms söner som blivit kriminella.. Jag ser verkligen fram emot nästa veckas avsnitt. Snacka om att ge serien ett lyft, jag som börjat småtröttna lite på den.

Gio i Ugly Betty


Ikväll var det dags för veckans avsnitt av Ugly Betty. Bettys beundrare Gio är ju bara så söt! I och för sig är det inget större fel på Henry, hennes ex, men Gio är verkligen en godbit!

Nu är det över

Tisdagar innebär tv-maraton nuförtiden. Så här har min kväll sett ut:

18:30 - Frasier (Kanal 9)
19:00 - Two and a half men (TV 3)
19:30 - Vänner (Kanal 5)
20:00 - Ugly Betty (Kanal 5)
21:00 - Desperate Housewives (Kanal 5)
22:00 - Christine (Kanal 5)
22:30 - Brothers & Sisters (Kanal 5)

De första tre programmen är förstås inga måsten, men ändå rätt trevliga att titta på varje kväll.

Stjärnor på is


Sitter och småkollar lite på "Stjärnor på is" med morsan. Tyckte det var roligt att de tagit med en av domarna från föregångaren "Let's Dance", Tony Irwin, som deltagare. Jag kikade in på programmets hemsia och hittade en annan lite rolig grej. Varje deltagare har en bild som visar vart de har ont någonstans. Det är liksom som att det är meningen att de ska skada sig :)

Marie Serneholdt, vars skadeläge ni kan se ovan hade mest ont idag när jag kollade.

Shopping igen


Nu har jag varit och spenderat pengar igen.. Men enda sedan söt-Kasper demolerade mitt hundkoppel i älgläder har jag längtat efter ett nytt. Mitt provisoriska är inte alls skönt att hålla i. Idag åkte jag iväg till djuraffären på Aspholmen efter agilityträningen för att inhandla ett nytt Jokke-koppel av älgläder. Hade tänkt köpa ett blått, innan hade jag ett brunt. Men jag kom ihåg fel och färgerna som fanns var röd, rosa, svart, brunt och limegrönt. Så det fick bli ett i limefärg! Riktigt härlig färg, fast tyckte den var mer åt det olivgröna hållet. Det blev även bajspåsar och tre grisknorrar till hundarna.

Senare åkte jag ut med mor och far till Marieberg. Där köptes det lite verktyg av olika slag. Så att jag kan fixa med cykeln och andra saker uppe i Sundsvall.

Vad hände med BB-Linda?


Idag när jag läste Aftonbladet Klick så fick jag syn på en bild som fick mig att smälla av. De flesta vet väl vem Linda Rosing är? I tidningen var det en stor bild på henne som dragare över sidan och sedan en liten bild längre ned i artikeln. Det var på Linda när hon var ihop med BB-Micke och jag kände verkligen inte igen henne! Har hon verkligen varit så här snygg tänkte jag! Helt otroligt.. Vad har hon gjort med sig själv egentligen?

Rövhålet

Som jag skrivit här tidigare så delar jag kök, hall, toalett och badrum med två killar. B som är helt okej och M som är en korkad idiot. Ikväll såg jag att M skrivit ett litet meddelande på mitt städschema som jag satt upp. Han hade satt dit en tuss damm och påstod att det var hundhår. Han ansåg att vi behövde städa mer än en gång i veckan.

1. Nu är det så att han själv har inte städat de gemensamma utrymme en enda gång. Det gick jag höra av B i fredags. Hur har han mage och klaga på oss andra då?

2. Jag står ut med att han kladdar ned bänkytan i köket så jag knappt kan göra iordning frukost. Jag står ut med att han samlar sopor på golvet i köket och att det stinker om skiten. Jag står ut med hans jävla smällande i dörrar.

3. För några helger sedan han HANS flickvän med sig sin HUND!

Nu får det fan vara nog. Vågar han klaga mer så ska han fan få höra vad jag anser om grisen.