Kära dagbok..


Vi råkade ramla in på ämnet dagbok i skolan idag.. Skriver själv dagbok sedan några år tillbaka, som synes ovan. Det är jättehärligt att kunna skriva av sig lite sådär för sig själv. Men man har ju ändå funderat på vad som ska hända med dem när man själv inte finns längre. Vem ska hitta dem och vem ska läsa dem? Det står ju rätt pinsama och väldigt privata saker i dem.

Den nedersta är lite flummig och utan datum och grejer och den översta är den jag skriver i i dagsläget.

Tänkte lägga ut en text från den bruna, som är min riktiga första dagbok.

20 Augusti 2004
Idag var vi på Rix Fm-festivalen. Mycket kul hade vi där. I skolan jobbade vi med ett arbete, "Den bästa skolan". Jag hamnade i samma grupp som B, som S gillar. Han är jävligt snäll faktiskt. Sen hamnade jag i samma grupp som E och C också. C verkar också schysst. E däremot är väldigt nonchalant mot lärarna enligt min mening. Han verkar alltid tro att han vet bäst. Det finns en hel det söta killar i klassen, R och M är söta!

Vi var på stan i två timmar ungefär. Mellan 8 och 11. Men sjuan skulle inte komma förens halv 1. Vi fick alltså traska hem. Vi såg flera fulla killar på vägen hem. En stod och pissade påm en grusgång och sa till oss:
- Hej! Här bor jag!
Det var faktiskt lite roligt.

Det var svårt att hitta något som jag klarade av att lägga här. Det är väldigt mycket killar i framför allt mina tidiga dagböcker. Känns konstigt att lägga ut det här.. Den här dagen som är med ovan är ett rätt härligt minne. När vi gick hem från stan gick vi dessutom förbi en gubbe som pissade på ett träd. S högg tag i mig och frågade vad han gjorde, uppenbart orolig. Jag tittade på honom och skrattade att han kissade ju bara! Då slappande S av. Det är svårt att se ordentligt när det är mörkt ute :) Ja, nog var man lite fjortis alltså.. 15 år gammal var jag. Jag hade just börjat gymnasiet. Sen kan jag ju dessutom påpeka att C, som verkade rätt schysst, är en person jag idag inte alls klarar av. Usch killen är helt psykstörd.

En helt ny värld


Japp, idag har jag köpt aladdinchoklad! Gott värre, och sååå JUL! Någon som vill ha mina höstnougat? De är de enda jag inte äter :)

Urax the roommate

Vet ni hur fett najs det är att ha hund? Istället för en hårig karl i sängen på mornarna så han jag en mysig hund som hoppar upp till mig och ska mysa och bli kliad. I varje fall just nu, sådant där går ju lite i perioder. Inte att det skulle vara något fel med en karl, men hundar gör ju som man säger också ;)

FRUKOST!

Tänkte sätta mig och blogga lite såhär på morgonkvisten. Det vart sent igår. Jag drog till kåren med Johanna, Karin, Maria och Marias kompis som hette Hanna? Anyways.. Det var Club Sexual på kåren och gratis inträdde. De hade olika sexdrinkar som jag och Johanna provade. Varken hon eller jag har någonsin provat sex on the beach så den var ju given. Den slank ner, men vet inte om jag skulle gillat den i nyktert tillstånd. Är inte så mycket för drinkar. Sen bestämde jag att vi skulle dela på en slippery nipple. Hade ingen aning om att det var en shot så jag fick dricka det mesta. Johanna tyckte det var för starkt. Fasen vad god den var i varje fall! Baileys och någon likör. Sen tog vi en sväng till Max och åt mat. Var riktigt gott :) Sen gick jag hemåt från förrådet. Orkade inte ta cykeln när jag åkte till förrådet eftersom det snöade rätt hårt. Problemet var bara att nu var snön slask och jag var verkligen blöt om fötterna när jag kom hem till hundstakarn. Så idag blir det stövlar. ;)

Inte är jag bakfull idag. Tur det eftersom jag ska till skolan om en halvtimme. Men däremot finns det ingen mat hemma! Mjölken är slut, brödet är slut, tog den sista yoghurten nu. Jag som måste ha en ordentligt frukost!


Ylva - The plummer

I torsdag blev jag riktigt sur. Vatten kom utkrypandes under badkaret när jag duschade. Fan tänkte jag.. Försökte få det att bli rätt. B hade nämnligen flyttat på badkaret så trodde det var problemet. Snackade med honom om det och han sa att M hade rensat avloppet innan han flyttade ut. Så nyss när jag hade duschat och fått stå ut med samma problem så lyckades jag lösa det hela! Häcktade av kortsidan och såg då att röret var riktat åt sidan istället för nedåt i avloppet! Dumma M hade gjort fel såklart.. Bajs.. Men nu är det som det ska igen, tack och lov. Dock droppar det från något rör så jag har gjort en felanmälan ändå.

Känner mig duktig :D

New Moon!


Nu har bokus skickat min bokbeställning :) Har beställt tråkig kurslitteratur, men också fortsättningen på boken som Twilight är baserad på. Den heter New moon, eller på svenska När jag hör din röst. Ser fram emot att få stoppa ned näsan i den :)

Tillägnad mor

Sanna fick mig att komma på en sak idag. Jag måste meddela Örebroarna vad jag vill ha i julklapp!

Hårda klappar:
Blixt till min pentax
Ett extra batteri till kameran
Presentkort på Siba eller liknande (så jag kan köpa micro när jag flyttar)


Mjuka klappar:

Sängkläder


Viktiga klappar:
Att farmor är frisk och kry
Att vi får en vit jul i Örebro

More to come, perhaps..


Julstämning


Jul i stugan :) Införskaffade en ljusstake på ICA idag :)

Det blev sent igår..

Kan ju inleda med att lägga en länk till Simons blogg. Där kan du se några bilder som berättar rätt mycket om nattens redigeringsarbete. Det var helt sjukt. Vi gjorde personporträtt och alla var där till sent för att få det klart. Redigeringsrummen har otroligt dålig luftkonditionering och korridoren utanför var jättekvav. När man gick in där så kom värmen och svettlukten som en vägg mot en. Usch.. Idag fick vi höra av våran lärare att man måste trycka på en knapp för att luftkonditioneringen ska gå igång efter 17:00. Hur som helst var min grupp kvar längst, nästan 04:00 var hon när jag kunde sätta mig på cykeln och trampa hemåt. När de andra grupperna hade försvunnit, någon gång vid två, så var det faktiskt acceptabelt ute i korridoren. Men det var mycket flummande innan dess och humorn höll en MYCKET låg nivå. Det var ljumskmassage och det var luciatåg och det var gapskratt. Men kul var det också :)

När blev bock=drake?



Sundsvall stad (Drakstaden) slår visst på stort och bryter julbocktrenden. Kanske har de alltid haft en drake, men jag blev då överaskad som är van vid den vanliga skepnaden i Örebro stad.

Redaktionsövningar

Måste säga att jag känner mig rätt pepp på redaktionsövningarna vi ska ha mellan 10-12 december. Våran klass och jourarna har blivit indelade i 4 redaktioner och ska göra en egen tidning. Jag har hamnat i samma grupp som en massa goa människor. Bland annat fyra av tjejerna som jag var ute och åt med för några veckor sedan. Tror det kommer bli toppenkul! Dessutom kommer jag inte behöva ägna mig så mycket åt det journalistiska arbetet utan fokusera på att fotografera :)

Direktare - Bloopers



Tänkte bjuda lite på feltagningar från inspelningen av direktaren. Mina snälla gruppkompisar satte ihop den här en dag efter skolan. Deras egna feltagningar var också med från början, men klippte bort dem. Kan ju påpeka att jag inte stör mig på att de tittar på mig, det är bara det att mina ögon drogs mot dem och så kan det ju inte se ut på filmen sedan :) Ni fattar när ni ser.

Den bjuder jag på :)



Min ståuppa som jag gjorde för ett tag sedan i skolan :)

Twilight


Då har man varit på bio igen. Jag och Johanna gick på Twilight ikväll. Efter tvreklamen på tv och allt man läst om filmen så var jag så sugen på att gå på den. Och bra, det var den verkligen! Verkligen sevärd och jag vill redan se den igen. Lagom spännande, läskig och romantisk. Dessutom tyckte jag att det var kul att man kände igen så många skådespelare som ändå inte är väldigt kända. Skådespelare från OC, Greys Anatomy, Fastlane.. Killen som har huvudrollen spelar Cedric Diggory i Harry Potter. Jävligt snygg är han :)

Johanna kom med ett utmärkt förslag att vi ska gå på bio varannan helg. Nästa gång tänkte vi ta en julig film :)

Glöggkväll

Ikväll blev jag bjuden på glögg hos Johanna. Har själv gått i tankarna att inhandla lite Blossa på Ica, men det har glömts bort. Hos Johanna fick man helt alkoholfri glögg som smakade lite svagt, men den var helt okej ändå. Det var jag, Madde, Johanna, Maria och Karin. Man var som råttan blev hermelinerna, alla tjejerna ska ju bli vanliga journalister :)

Det var riktigt trevligt och vi snackade lite om skolan och vardagen. Det bestämdes även att det blir utgång på lördag på kåren. Det ska bli trevligt :)