Ny soffa också


Sitter i mamma och pappas nya soffa nu. Bilden tog jag tidigare idag så lille Remus har jag inte i famnen. Tänkte föresten påpeka att jag ska försöka hålla Remus ur den här bloggen så gått det går eftersom detta är min Ylva-blogg och hundarna skriver jag om i bloggen på mina hemsida: bissvargen.com. Bilder på Remus kommer förekomma men då på bilder som jag känner mig riktigt nöjd med, alltså i fotosyfte. För Remus kommer förmodligen bli terrad en del med kameran innan jag far norrut igen.

Internetstrul

Jag är totalt beroende av min dator och internetåtkomst. Det är dagar som denna, när det laggar hela tiden, som man verkligen förstår det. Nu börjar man i varje fall kunna sitta lite på internet under längre stunder, förut gick det inte alls.

Här kommer en bild på Remus.


Remus

Imorgon åker mamma och pappa till Söderköping och hämtar hem lille valpen. Namnet mamma tillslut valde (efter mycket om och men) är Remus! Här kommer ett par gamla bilder på Idefix och Buster som unga.


Min lille snuttekille Idefix


Buster

Hundbett och USÖ och grejer

Nu, förstår ni, nu blir det spännande! Sandra och jag var på akuten nu ikväll. Satt hemma hos min brors kompis när hon ringde att berättade att hon blivit biten av en hund i stallet. Så hon fick komma och hämta mig så körde jag till sjukhuset. Efter ett mindre stopp på willys för att köpa kattsand och kattmat förstås :)

På parkeringen vid sjukhuset är det första jag ser våran bil, pappa jobbar inatt. Inne på akuten sitter den jäveln och flinar åt mig haha :P Sandra blir hemskickad igen och ska till vårdcentralen imorgon och ta stelkrampsspruta. Det var inte så akut som alla sagt. Men Sandras mamma var förstås orolig.

Vi kan i varje fall konstatera att på sjukvårdsupplysningen är dom idioter. Sandras mamma ringde dit och de sa att hon skulle åka till akuten om det skulle behövas sys kanske. På akuten sa man att man inte syr bett för då stänger man inne bakterierna. Även när min mamma ringde för några år sedan för jag ramlat av en häst och hade en konstigt känsla i öronen kunde dom ingenting. De trodde nämnligen att jag hade fått öroninflammation, vi var lite mer inställda på hjärnskakning. Haha, nej dit ringer vi inte igen :P


Sandra kör den klassiska pekposen och har å-vad-synd-det-är-om-mig-kändisminen. Vi parkerade bredvid pappa också :P

Snart borta!

Nu är nästan kakan slut, redan! Godnatt nu ska jag och hunden gå ned och lägga oss :)


Det bakas!

Nu har jag bakat årets första hallonkaka! De är supergoda och supersomriga, ska snart hugga in på den. Hallonhäcken är full av goda bär nu, äntligen har de kommit!

Här kommer en bild!


Urax och hans korgar

Idag var mamma och pappa och inhandlade en ny liten korg till valpen som vi hämtar på torsdag. Så fort jag och Urax varit ute så skulle han såklart provligga och bädda om i den. Så nu tycker han antagligen att han har tre korgar här i köket när egentligen ingen av dem är hans. Den skrikiga (rött, gult och mörkblått) är Idefix och den jeansfärgade är Busters. Den nya är bajsbrun och Urax tycker den är alldeles lagom stor! Knäppa hund.. :P


Tankar kring bloggande och copyright


Vår i Sunkan

Bloggar är egentligen ingenting utan bilder. För att få en stor blogg måste man publicera bilder titt som tätt, gäller kanske inte politiska bloggar, men om man tänker vardagsbloggar. Precis som i tidningar så är det bilder som lockar till sig uppmärksamhet och i plugget får vi lära oss att bilderna är viktigast, lagom kul för jourstudenterna att höra :P

En sak som jag tänkt på många gånger är att många bloggar plockar diverse bilder lite här och varifrån när de inte har en egen bild de kan publicera. En bloggare som jag följer skrev en gång att hon fått en räkning skickad av en fotograf för bilder som hon olagligt publicerat på bloggen. Många vet inte ens hur det faktiskt ligger till, och många struntar säkert i det. Jag tror det är väldigt många som tar Googles bildsökning som enda stor bildbank där det bara är att plocka.

Som hobbyfotograf och -webdesigner så ligger såklart copyrighten mig varmt om hjärtat och jag har lärt mig rätta mig efter den när det gäller bloggen och så. Läser flera fotobloggar och man läser hela tiden om att de hittat sina bilder på andra bloggar och sidor. Det är tråkigt.

En till problematisk sak är ju att man inte får publicera bilder som föreställer andra människor hur som helst. Där får jag erkänna att jag fuskat lite grann.. Finns bloggare som faktiskt hänger ut folk på bild (och skriver dumma saker till bilden) och grejen är ju att de flesta fattar inte att det är mot lagen. Sen finns det bloggare som tror att det är okej att ta en bild bara för att det är dom på bilden, vilket faktiskt inte heller är okej. Frågan är om det är okej för fotografen att överhuvudtaget publicera bilden själv? Syns det vem det är på bilden så är ju svaret nej. Inte utan tillåtelse förstås!

Reagerar ofta över alla olika ovanstående saker på olika bloggar jag kikar in på. Det är ren vardagsmat!

Det är svårt sådant där. Satt ju själv på stallet.se när jag var liten och tog bilder som jag "hittat" på google. Nu som vuxen har jag hittat en massa bilder på mina hundar där och det vet jag ju vad jag tycker om det.

En annan lustig sak är att man inte alls har samma respekt för copyright när det gäller musik och sådant..

Gårdagen

Igår var det full rulle. På eftermiddagen träffade jag lite sköna brudar på brukshundklubben för lite agilityträning och fika tillsammans. Riktigt kul hade vi och Urax var verkligen skitduktig! Man träffar inte alla så ofta bortsett från tävlingar när alla är helstressade och så, så det är ju kul att man kan göra såhär ibland.

På kvällen blev det frimis med Sandra och Stina. Med följde även Åke eftersom alla hans vänner var upptagna eller bortresta igår. Sandra fick sig nog ett gott skratt när hon fick höra att han skulle med (han brukar inte hänga på dansställen utan mer ölställen). Men vad gör man inte för sitt eget kött och blod.. :P Självklart skulle han snida upp sig i kostym (minus kavajen). Dessvärre fick han en massa positiva kommentarer för sin klädsel (och några dåliga) så jag är rädd att han ska börja gå med kostym hela dagarna :) Han har ju blivit riktigt klädintresserad och fåfäng på sistone.

Det vart en kul kväll i varje fall! Förutom att mina skor var dyngsura och idag har jag ont i tårna då.. :) Bjuder på en hemsk bild på mig och Åke. Blixten gör att jag ser skitsvettig ut.. Men som jag brukar säga till folk som klagar på mina foppatofflor: Man kan inte alltid vara het!

Idag har jag slappat framför canal+ film hela dagen och checkat på diverse filmer.


Bild lånad av Stina

Det visste du inte om Ylvan..

Har verkligen inte haft något kul att fylla bloggen med de senaste dagarna. Men idag kom jag på något roligt, så här kommer 10 roliga "fakta" om mig! Blandar med lite olika bilder på mig själv för att inte göra inlägget så avstötande. Har dock glömt de flesta gamla bilderna på mig själv hemma på stationära datorn så jag får ta vad jag har :)


1. Jag kör mer än gärna en omväg när jag t.ex. ska hem från brukshundklubben. Istället för raka vägen, som tar 5 min, så kör jag via Björkhaga och Varberga vilket säkert tar 15 min. När jag berättade detta för Sandra gapskrattade hon och tyckte jag var knäpp. Det är jag förmodligen ;) men jag tycker det är så himla kul nu när jag äntligen har möjlighet att köra lite bil!

2. Jag går hellre hem sent på kvällen än cyklar om jag har min ipod med mig. Detta för att jag då hinner lyssna på fler låtar. Ikväll erbjöd Sandra mig att låna cykel, men jag tackade nej. Haha, helt sjukt egentligen, men så är det. Vad vore livet utan lite musik? Är noll mörkrädd och inte alls rädd för att vara ute ensam sent. Inte helt sunt kanske.. :)

3. Jag sjunger på högsta volym när jag är ute med hunden sent om kvällarna/nätterna. Älskar att sjunga och så sent är det inte mycket folk ute. Blir dock alltid lika överaskad när det väl cyklar förbi någon, undrar vad dom tänker då? :) Favoritlåten att sjunga just nu är Bring me to Life med Evanesence.


4. Är sämst i världen på att ragga och flörta med killar. När jag står framför spegeln i badrummet är jag snyggast i världen, men när det väl kommer till killar så är jag väldigt osäker på mig själv. Har endast haft en pojkvän i mitt 20-åriga liv och jag söp mig rätt full för att våga den gången. Skamligt! Haha, bättring Ylva!

5. Jag är den enda i min nära släkt som inte dricker kaffe. Hos mig är det te som gäller för hela slanten. Min bror brukade ibland kalla mig adopterad för att jag inte drack kaffe. Haha, men någon ska väl vara utböling, Am I right?

6. Jag är smått pedantisk och gillar att ha rent och städat. Inte alltid jag orkar, men dammsuger en gång i veckan hemma och är noga med att sortera alla sopor. När jag bor hos föräldrarna är jag dock inte så petig av mig för pappa är pedantisk så det räcker och blir över! :P


7. Jag har ett tvångsmässigt beteende att låsa dörrar och rycka för att känna att det är låst. Så fort man kommer innanför dörren så vrider jag på låset. Ibland när jag ska gå någonstans så stannar jag vid hissen och tänker har jag låst, går tillbaka och känner efter. Vi i familjen kallar det för "låsbög" (fråga mig inte vart det kommer ifrån, har bara blivit så) och det är bara mamma som inte är på detta viset.

8. Har inte rökt en enda cigarett i hela mitt liv, tycker det är något av det vidrigaste som finns. Har dock lärt mig nu att det inte är något större fel på rökarna, som jag tyckte som yngre men vi har ju alla våra fördomar. När jag var yngre började jag alltid gråta när jag fick veta att kompisar rökte och det chockar mig lite fortfarande. En gång drömde jag att jag rökte och det kändes så äkta att när jag vaknade var jag alldeles deprimerad och ledsen, till det gick upp för mig att jag bara hade drömt.

9. Jag har lite av telefonskräck, som dock har blivit enormt mycket bättre med åren. När jag var liten hade jag svårt att ringa kompisar jag aldrig ringt förut. Numera är det mest när jag ska ringa folk jag inte känner och be om något. Att ringa ärenden till t.ex. hyresvärden eller tidningen är inga problem heller längre.

10. Jag har världens minsta kissblåsa! Har många gånger hört andra som sagt samma sak om sina men som inte alls blivit lika kissenödig som jag blir. Jag kan gå och kissa två gånger under en film på en filmkväll och vara sprickfärdig varje gång, medan de andra kissar i pausen mellan två filmer för att inte behöva gå senare och missa lite av filmen.

Hoppas att inlägget kan underhålla någon av mina 15-20 unika besökare i varje fall :)


Veckans inne och ute

Ny vecka, ny inne- och utelista! Tyckte detta var roligt ;)



På första plats, såklart, småbarnsföräldrar och sen bebisar på motsatt sida då jag börjat tycka mer om dem det senaste halvåret. Säger det med lite bitterhet, men men.

Att sitta framför TVn hör inte sommaren till (dock datorn, det kommer jag aldrig ifrån), istället sitter jag med en god bok sådär på kvällskvisten.

Skulle jag vara tvungen att slänga antingen mobilen eller ipoden just nu så skulle det bli mobilen. Många skulle nog säga tvärt om men jag älskar min ipod!

Det härligaste just nu är att gå långa promenader, bara jag, Urax och ipoden :D

Så att säga = min nya innefras :P

Välkommen till korsordsfamiljen

Jag löser kordord.. I den här familjen har det börjat lösas mycket korsord de senaste åren. Det är väl allmänt känt att jag också är sämst på det av oss. Brukar gnälla på mor och far när de löser det lättaste som är det enda jag kan lösa helt :) Att lösa korsord måste vara något vi lärt oss av farmor som alltid löste korsord, hon brukade somna med allers över huvudet när jag och Åke var små! :) Gamla minnen..

Idag lyser solen så tror jag ska lägga mig ute och läsa lite i bikini. Läser en bok av Virginia Andrews som skriver grymt bra böcker. Blombad för vinden heter den!


Linkin Park - New Divide

Det var ett tag sedan jag la musik i bloggen, här kommer en av mina nya favoriter. Linkin Park såklart :) Jag har börjat lyssna mycket på så kallad "emo-rock" (som brorsan kallar det) på sistone. Det här är en av låtarna i nya Transformersfilmen. Älskar låten, älskar bandet, älskar Chester och Mike! :D


Min hy är som ny!

Nu är det typ ett halvår sedan jag började använda Acos acne-produkter och min hy har aldrig varit så bra som den är nu! I vintras var den nästan värre än i gymnasiet. Numera har jag inte mycket finnar alls (men gamla ärr däremot) och min hy är inte torr heller utan len och fin utan att vara fet. Tjoho vad jag är glad för det!


Bara ben på Glenn Hysén..

.. och Ylva Malm! Som jag skrev för några dagar sedan så gillar jag att gå med bara ben. Shorts är min sommarfavorit, helt klart före kjol. Idag grävde jag fram ett par urgamla shorts ur byrån som satt riktigt bra. Sen har jag en tubtopp som egentligen är en kjol men som jag använder som både och. Över har jag min farmors skjorta som jag tycker har en väldigt fin färg! Man behöver alltså inte shoppa nytt, man kan hitta en del gamla godingar. Är faktiskt riktigt sugen på att shoppa lite secon hand, om mitt konto bara vore lite fylligare ;) Är till och med för fattig för att handla billigt!

  
Klicka för större