Handy woman

Jag håller på att byta bromsbelägg på cykeln. Det har varit isigt nu i någon vecka så då vill man ju kunna bromsa ordentligt och bakbromsen slits ned så fort. Tog en lite paus i arbetet för lite lunch, har bakbromsarna kvar.

Men idag ska jag även:
- Gå ut med skrutt och grannens hundar
- Långis till Granlo med skrutt
- Julstäda
- Läsa kurslitteratur
- Fila på mitt reportage/vilja lite bilder


Jag skulle behöva göra rent cykeln :)

Jalla Jalla!

Ikväll har jag varit hemma hos Silvia, en moldavisk kvinna som har en syatelje här i Nacksta. Jag har nämligen äntligen fått tummen ur och påbörjat mitt Jalla-reportage. Aplåder tack :) Alltså ett år försent. Men det känns riktigt bra och Silvia är en riktigt intressant person. Har fått en massa bra bilder känns det som! Här kommer en, var svårt att välja, för ville inte ta en jag skulle ha med i reportaget och har absolut inte valt än.

Det är föresten Silvia som har lagat min vinterjacka! :) Den blev som ny.


Silvias yngsta dotter som var en riktig linslus :) Hon tryckte nästan upp näsan i linsen vid några tillfällen.

Färg

Eftersom jag håller på så mycket med färg i skolan just nu tänkte jag göra ett litet färg-inlägg. Alla har väl en favoritfärg? Min är lila! Är lite småtokig i lila kläder, har jag inte en fin mössa? (bild nedan). Den är grymt mysig.

Jag älskar färgklickar, det är verkligen inte ofta jag går i helsvart. Som tonåring var det chockrosa som lockade :)

Jag passar bra i grönt, det komplitterar mitt hår väldigt bra, men jag har väldigt lite gröna kläder. Desto mer blått, brunt, grått och lila. Passar rätt bra i rött också.

Vilka färger gillar ni?


Min nya guuula halsduk älskar jag! Annars är jag inte så förtjust i gult.

Tjejkväll

Ikväll har jag varit hos Ana och kollat Idol med henne och Madde. Blev en riktigt trevlig fredagskväll med lite singstar vid midnatt. Hann ta mig några järn glögg också, blir mer imorgon för då ska vi till kåren! Nu ska jag dricka upp min kopp te och slösurfa lite, sedan blir det sängen!

Har föresten fått upp min ljusstake! Lyckades dock välta den så översta lampan gick sönder. Blev lite pill att få loss den, men nu är en ny i! Imorgon blir det nog lite julstädning.


Visst får jag fina lockar i luggen när jag haft utbakade flätor? :)

Nya favvobloggen

Jag har ju en förkärlek för att följa bloggar och nu tänkte jag länka min nya favoritblogg, som också är den enda bloggen där jag faktiskt läser vartenda ord! Varför? Ja en anledning kunde ju vara att det inte finns några bilder. Men den är så sjukt rolig! Det gör inte så mycket att man inte får se bilder för man vet att man kommer få sig ett skratt när man går in.

En äkta man. - Alltså bloggen heter så.

Nya vuxenpoäng

Ny favoritaffär: Apoteket
Nya möjligerheter: Blossas vuxenglögg! (köpte med en idag)
Nya beroenden: Skorpor, knäckebröd, flourtabletter
Ny inredning: 3 stora blockljus i fönstret
Ny jacka: NEJ, lagad vinterjacka
Nytt förråd: Ringde StuBo idag och bad dem låsa upp mitt förråd! (OMG)
Ny vana: Eget julkort!

Minuspoäng:
- Sa upp tidningsprenumerationen idag (har inte råd längre)


En gammal favorit

Julkort

Jag har försökt göra en vana av att göra egna julkort varje år. Fixar något i photoshop och skickar iväg det till tryck hos VistaPrint. Jag kommer alltid på det rätt sent och så även iår. Nu har vi ju dessutom inte fått någon snö än! Ovärt med en gräsmatta på julkortet.. Får börja ta bilden ett år i förväg, i januari när det är som kallast och vitast..

2007 - Den här är jag riktigt nöjd med! Alla hundarna fick vara med.



2008 - Lite trist blev den allt, skulle velat ha en roligare bild.


Någon som känner igen sig?

Karriär och arbete. Bläh vad jobbigt att bara tänka på det. Jag har alltid haft problem med att bestämma mig för vad tusan man ska göra resten av livet. Inte någon direkt ångest, men bara helt omotiverad till något yrke. Det är så här att jag skulle kunna tänka mig att göra något med hundar, något med foto, något med webdesign, men vad? Det är ju mest sådana här flummiga yrken. Vore mycket lättare med ett yrke som t.ex. sjuksyrra. Då går man utbildningen och sen skaffar man ett jobb. Just nu känner jag verkligen att det kommer bli något med egenföretagande, men jag har inte en susning om inom vilken kategori. Känns som att det skulle kunna vara vad som helst. En annan flumidé jag fått på sistone är författare, vore ju himla skoj. Dock inte så lätt.. Varför ska det vara så svårt?

När min klass hade en monter på fotomässan satt jag och kollade på en intervju med min lärare online. Tyckte det var ganska intressant. De pratade om varför killarna dominerar fotografyrket och min lärare Anna trodde det var för att tjejer oftare tänker att det är en kul hobby men att de aldrig skulle kunna jobba som fotografer, att de inte tycker sig vara tillräckligt bra. Tror det ligger något i det.


Jag tyckte om att vara en liten ansvarslös fjortis!

Matgalen

Jag kan inte sluta tänka på mat just nu. Har kommit fram till att det måste ha något med menscykeln att göra. När jag tänker efter så tror jag att jag har en sådan här period rätt regelbundet. Igårkväll satt jag och räknade minuterna till jag kunde äta kvällmat. Helt psyko.. Just nu sitter jag och fantiserar om knäckebrödsmackor med leverpastej och smörgåsgurka, fasten jag åt middag alldeles nyss!

Annars kan det vara godis eller annat snask. Jag äter inte snask just nu. Det är lättare att sluta helt än att försöka begränsa mängden enligt mig. Dock har jag varit grymt sugen på choklad på sistone. M&Ms, behöver jag säga mera? Snart ska jag gå och handla också, bara det kunde sluta spöregna. Förmodligen kommer jag köpa med en binge Sorbé.


Jag har en klass!

Det är helt sjukt! Jag har en klass igen.. Det är ett år sedan man verkligen jobbade tillsammans med klassen och vi har jobbat i smågrupper sedan i våras. Den här terminen har jag knappt träffat mina klasskompisar. Vi inledde den med grävarbete och jag jobbade med två journalister. Sen blev det journalistiska metoder medan nästan alla andra i klassen läste bildjournalistiskt projekt. Men nu är det bara bildjour som läser digital stillbild. Har fan saknat klassen! :D


Kände mig lite ensam utan alla kompisarna.. :P

Saknad

Av två anledningar har jag varit lite känslosam idag. Igårkväll efter att jag skrivit dagbok så bläddrade jag tillbaka ett år för att det är kul att läsa vad man gjorde för ett år sedan. Några sidor fram stod det om farmor. Blev riktigt chockad att det redan gått ett år. Om två veckor för att vara exakt, då har det gått ett helt år. Alltså, jag hade koll på detta idag..

Så idag, nästan ett år sedan jag fick beskedet att hon fått cancer igen, ja då hör jag en klasskompis tjuta ut ur klassrummet. Hon fick alltså samma besked om en i sin familj, samma besked som jag fick för ett år sedan när man satt nere i redigeringen och klippte film. Det kändes inte bra.

Jag har tänkt på dig idag farmor! Saknar dig något fruktansvärt!


Glasögon och självförtroende

Glasögon är känt för att vara dåligt för självförtroendet. Jag fick mina första glajjor i högstadiet någon gång. Då använde jag dem endast framför tvn, ibland när jag var ute sent med hundarna. När jag fick nya, för ungefär 2 år sedan, så bestämde jag mig för att börja använda dem dagligen. Mest för att mina nya var mycket snyggare. Men nu har jag börjat komma på mig själv med att lämna dem hemma titt som tätt igen. Ja, jag tycker jag ser bättre ut utan dem. MEN! Det finns folk som är så grymt snygga i sina glasögon, jag gissar att jag helt enkelt börjat trötta på dem lite. Synd att nya är så dyra.. :)

Tänkte hur som helst berätta om när jag skulle få glasögon. Jag skulle på synkontroll mitt på dagen och sa till min franskalärare lite diskret att jag inte skulle komma på nästa lektion. Då säger hon högt och tydligt till de andra som läste franska: Nu får ni påminna mig nästa vecka att Ylva inte kommer för hon ska till optikern! Det första min klasskompis säger är såklart: Va? Ska du skaffa glasögon?! Jag höll på att skämmas ihjäl, är det inte larvigt? Men man är ju så vek i den där åldern.

Några månader efter att jag skaffat dem så bestämde jag mig för att ha på dem när jag gick en vända i skogen med min hund. På vägen tillbaka mötte jag en klasskompis som cyklade förbi och flinade lite. Då lämnade jag dem hemma ganska länge efter det.

De senaste veckorna har jag fått flera komplimanger för mitt självförtroende, och det känns jättekul! Det är just komplimanger som är hemligheten. Jag har så fina underbara kompisar och det är tack vare dem jag mår så bra över mig själv. Jag känner att jag själv måste bli bättre på att ge folk komplimanger. Bara att få höra att man har en fin tröja kan göra så mycket! Alla tjejer och killar förtjänar att trivas med sin kropp och sitt utseende :D


Ett år gammal bild, tagen av Michel Hager tror jag.

Bowlingkväll!

Ikväll blir det lite umgänge och bowling på O'learys med brorsan och en massa kompisar i Sundsvall. Ska bli kul! Bjuder på en bild från bowlingen i Örebro för snart ett år sedan med Åke och hans kompisar.


Bror är här

Idioten hade ingen jacka med sig och gick hela vägen från stan till Nacksta för att han inte orkade vänta 15 min på bussen..


Tester

Idag har vi fokustestat våra kameror och objektiv i skolan. Det gick lite bättre än brustestet. Nedan är bilderna vi tog för att testa.


Man skulle fokusera på det svarta i mitten


Man mätte brusnivån i det svarta hålet. Visst har vi byggt en fin låda? ;)