Snickarbrallorna blev shorts

Ett par av mina favorit-jeans, med en massa slitningar från Gina Tricot, har gått sönder (eller varit sönder läänge). Och det ordentligt. Jag har använt dem fast jag visat "halva rumpan" men så kom jag på att jag kunde slita av benen och göra shorts på dem. Sagt och gjort. Tyckte det blev rätt schysst! Hade kunnat bli bättre, men jag är nöjd.


Före


Lite kallt för bara ben så idag har jag stickade strumpbyxor under



Ego

Varför är det så kul att ta en massa egobilder? Här kommer i varje fall en grupp bilder på mig i nya frillan och nya klänningen som jag köpte idag på H&M för 149:-

Klippte mig gjorde jag på ett ställe här i Sundsvall som heter Attityd, tycker det är grymt bra där faktiskt! De har studentrabatt så det kostar bara 295 spänn och man blir verkligen ompysslad i typ 40-45 min. Det coolaste är att hon jag haft hittills, hon skär av håret istället för att klippa. Blir jättefint!


Den fanns i ett annat mönster också, med en leopard på (skitfint) men jag valde den här för den kan man använda vid fler tillfällen ansåg jag. Älskar färgerna!


När jag sätter upp håret får jag en jätteliten töntig pony tail! Haha, men det är så uppklippt. Men tycker det blev riktigt bra! Börjar vänja mig och som Anna sa, det passar väldigt bra till mina glasögon!


Ego ego ego..

Nyfriserad

Kom just till skolan, ska spendera ett par timmar med kära Mats Alvesson. Har en utvärdering jag inte kommit till skott med än.. Tycker det är helt sjukt att man ska ha källor från boken i en utvärdering?!

Var till frisören nu innan och det blev kort! Men det behövdes verkligen, kluvna toppar all over the place. Frisören satt till och med och småklippte för att få bort de mesta. Men fint blev det! Dock saknar jag mitt långa hår jag hade i julas när jag kollar på gamla bilder.. Men i sommar kommer jag ändå ha så mycket uppsatt :)


Skönaste reklamen just nu


Earth Hour

Igår var det Earth Hour och jag och min klasskompis Ana sågs hemma hos mig för att spela lite spel. Våfflor blev det också, ICA betalade. Kunde inte äta det i torsdags så det var riktigt gott igårkväll! Vi tände en hög med ljus och spelade två omgångar Scrabble. Blev en riktigt mysig kväll!


Candlelight dinner :)


Ylvan i egen hög person :)




För första gången i mitt liv spelade jag Scrabble


Och Ana spöade mig i båda omgångarna.. Ingen nybörjartur här inte.. :P

Härfårgningen steg för steg ;)

Igår blekte och tonade jag alltså håret. Här kommer lite före- och efterbilder.


Före - den förra toningen har släppt lite, men tycker ändå den fortfarande täcker en del.


Mellan - Efter en blekning blev jag blond i rötterna! :O


Efter - La i en toning som hade färgen Beige blond. Nu börjar det likna något faktiskt :)

Bekämpa könsstympning!

Imorse var jag iväg till Apoteket för några nödvändiga inköp. I kassan såg jag att man kunde köpa en nål för att stödja kampen mot könsstympning, en Unicef-kampanj. Jag brukar inte köpa sådana saker så ofta som jag borde, men könsstympning är något jag verkligen tycker är hemskt, så därför fick en nål följa med hem. 20 kr på apoteket, köp en du med!

Ge kvinnorna rätten till sitt eget kön!


Att krydda

För något halvår sedan var jag extremt dålig på att krydda mat. Jag är fortfarande ingen höjdare på det (har ju glömt salta flera gånger på 'veckans rätt'). Men jag börjar lära mig lite. Framför allt så har min kryddhylla expanderat under det här läsåret. Innan hade jag 4 kryddor (exklusive salt): Svartpeppar, Curry, Paprikapulver och Dragon. Nu är jag uppe i hela 11 kryddburkar och första raden är helt full! Det har fyllts på allt eftersom jag gjort nya rätter. Jag har även börjat lära mig att använda kryddorna där de inte ska vara, jag gillar att exprimentera! Någon jag verkligen fastnat för att olika kryddblandningar. Favoriten är Persillade som är otroligt god till lax :)

Dagens nya krydda är Cayennepeppar. Starkt som satan, men gott! Det blev många glas vatten efter dagens middag ;)

 Numera hittar man även dessa i min kryddhylla: Persillade, Citronpeppar, Timjan, Kanel, Spiskummin, Garam Masala och Cayennepeppar.


Aldrig

Mig kommer ni aldrig få se som blondin! Jag har alltid varit rätt säker på att jag inte passar i det. Idag drog jag i en blekning (ska bli ljusbrun till sommaren). Om vi säger såhär, nu vet jag säkert att jag inte passar i blond hårfärg.

Senare ikväll ska jag lägga i en mörkare toning, för såhär vill jag inte se ut ;)


Det ska jag göra i sommar

Den här bilden på min vackra vännina Sandra från förra sommaren fick mig att längta! Trots att min favorit-årstid är på ingång ser jag fram emot varma sommarkvällar, och dagar också förstås.

Det här ska jag göra mycket av i sommar:
 Äta grillat
 Träffa vännerna
 Träna styrka i trädgården
 Bada
 Träna agility
 Fotografera
 Sola
 Hångla (nyårslöftet som började mycket lovande, men nu tydligen tagit en paus..)
 Köra bil
 Tävla agility/lydnad/freestyle
 Fläta håret
 Äta isglass


Chrisina Aguilera - Fighter

Började dagen med lite skön musik av Christina Aguilera. Idag är det en månad till min födelsedag! Och jag kom nyligen på vad jag ska önska mig. Nu ska jag börja kolla ut en specifik som passar mig :P Fan alltså, blir 21. Åren går fort! :D Tycker om att vara vuxen, min egen, men saknar den grubbel-fria barndomen!


Ylva-Historia

Idag hade vi en muntlig presentation i skolan. Inget föredrag jag direkt tränat jättemycket på, men det hör inte hit. Saken är den att muntliga presentationer har alltid varit en ångest-grej för mig, som för så många andra. Men idag kom jag på mig själv med att vara så stolt över mig själv, för det är inte alls speciellt jobbigt längre. Hur det gick till vet jag inte riktigt.. Men det känns bra.

Det hör dessutom ihop med en del andra ångest-grejer jag har haft/fortfarande har. Så jag tänkte lägga upp en liten "tidslinje" på en positiv livsutveckling.



1995-2001


 Jag har svårt att svårt att ringa alla kompisar utom min allra bästa vän på den tiden
 Jag får ofta höra "prata högre" och "jag hör inte" från klasskompisarna när jag ska redovisa muntligt
 Jag blir periodvis mobbad för mitt hästintresse (eller egentligen för att jag är annorlunda, men det kan ju folk inte säga rätt ut). Det ska sägas att jag ändå hade en rätt bra klass, är kompis med flera av dem på facebook idag. Vissa saker måste man lägga bakom sig.



2001-2004


 Jag kan inte beställa mat själv på exempelvis McDonalds
 Jag får panik när jag får veta att vi ska ha muntlig redovisning i skolan
 Jag är skitnervös dagarna innan och får svårt att koncentrera mig
 Jag sitter och skakar under lektionen när det är dags för redovisning
 Jag får en hel hög nya vänner på högstadiet



2004-2006


 Jag har fortfarande svårt för muntliga redovisningar
 Jag är på min kusins bröllop och är totalt oförmögen att småprata med mina bordkamrater
 Jag är inte toppenflitig på att skaffa nya vänner, hänger mest på när mina vänner träffar nya människor
 Jag kan beställa mat själv!
 Jag darrar inte längre innan redovisning



2006-idag

 Jag kan redovisa muntligt, högt och tydligt, med endast lite nervpirr precis innan
 Jag kan skaffa vänner själv, även fast det fortfarande kan bli bättre
 Jag kan kallprata med personer, och det utan att tycka att det är jobbigt
 Jag börjar bli bättre på att ringa telefonsamtal
 Jag har fortfarande svårt att närma mig främmande människor
 Jag låser mig fortfarande när jag ska ringa vissa samtal

Utbakade flätor

Det är nog min favorittyp av flätor alltså. Idag gjorde jag, för första gången iår, förra årets sommarfavorit. Fast istället för att bara fläta vanligt så gjorde jag utbakade flätor, mycket snyggare! Dock är jag inte van än vid att fläta min högra huvudhalva.


Fyra utbakade flätor som övergår i vanliga flätor. Sen är allt ihopsatt i en knut! Me likey ;)

Dagens mellanmål

Den ni tjejer, skulle inte sitta helt fel va? ;) Haha ne nu skämtar jag. Men den var gigantisk! Delade den faktiskt på mitten.


Sko-tvätt

Söndagar är ju tvättdagar och idag fick jag för mig att tvätta mina converse. De är vaniljvita och har med åren blivit väldigt smutsiga. Är faktiskt riktigt nöjd med resultatet, mycket ljusare blev de på sina ställen! Fast vill ha ett par nya i vår, ett par låga i en roligare färg. Funderar på att önska mig ett par i födelsedagspresent.

För övrigt hade det installerats en ny tvättmaskin i min vanliga tvättstuga, awesome!




Tog tyvärr ingen före-bild, det var ju dumt.. :)