Glasögon och självförtroende

Glasögon är känt för att vara dåligt för självförtroendet. Jag fick mina första glajjor i högstadiet någon gång. Då använde jag dem endast framför tvn, ibland när jag var ute sent med hundarna. När jag fick nya, för ungefär 2 år sedan, så bestämde jag mig för att börja använda dem dagligen. Mest för att mina nya var mycket snyggare. Men nu har jag börjat komma på mig själv med att lämna dem hemma titt som tätt igen. Ja, jag tycker jag ser bättre ut utan dem. MEN! Det finns folk som är så grymt snygga i sina glasögon, jag gissar att jag helt enkelt börjat trötta på dem lite. Synd att nya är så dyra.. :)

Tänkte hur som helst berätta om när jag skulle få glasögon. Jag skulle på synkontroll mitt på dagen och sa till min franskalärare lite diskret att jag inte skulle komma på nästa lektion. Då säger hon högt och tydligt till de andra som läste franska: Nu får ni påminna mig nästa vecka att Ylva inte kommer för hon ska till optikern! Det första min klasskompis säger är såklart: Va? Ska du skaffa glasögon?! Jag höll på att skämmas ihjäl, är det inte larvigt? Men man är ju så vek i den där åldern.

Några månader efter att jag skaffat dem så bestämde jag mig för att ha på dem när jag gick en vända i skogen med min hund. På vägen tillbaka mötte jag en klasskompis som cyklade förbi och flinade lite. Då lämnade jag dem hemma ganska länge efter det.

De senaste veckorna har jag fått flera komplimanger för mitt självförtroende, och det känns jättekul! Det är just komplimanger som är hemligheten. Jag har så fina underbara kompisar och det är tack vare dem jag mår så bra över mig själv. Jag känner att jag själv måste bli bättre på att ge folk komplimanger. Bara att få höra att man har en fin tröja kan göra så mycket! Alla tjejer och killar förtjänar att trivas med sin kropp och sitt utseende :D


Ett år gammal bild, tagen av Michel Hager tror jag.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Du är så fin!!

2009-11-23 @ 01:09:17
URL: http://gnistra.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback